Домашните роботи изглежда са интересна пазарна възможност за Apple (снимка: CC0

...
Домашните роботи изглежда са интересна пазарна възможност за Apple (снимка: CC0
Коментари Харесай

Следващият голям проект на Apple: домашен робот?


Домашните роботи наподобява са забавна пазарна опция за Apple 
(снимка: CC0 Public Domain)

Apple преглежда основаването на роботи за дома като идващия си огромен артикул. Компанията към този момент прави ранни проучвания в тази област, съгласно източници, осведомени с проектите на ИТ колоса от Купертино.

Мечтата да имаме робот, който може да задоволи всички наши потребности вкъщи, от десетилетия е огромна тематика в научната фантастика. Сега обаче Apple, изобретателят на iPhone и очилата с добавена действителност Vision Pro, обмисля основаване на персонален домакински робот като един от идващите си огромни артикули.

Според източници, на които се базира Блумбърг, Apple е почнала ранни проучвания на концепцията за домакински робот. Твърди се, че една от концепциите е такова устройство да следва хората в домовете им. Друга доста друга продуктова концепция е за настолно устройство с роботизиран преносим екран, който може да имитира придвижването на човек по време на FaceTime сесия.
още по темата
Това ранно проучване сега се прави от хардуерни и AI експерти на Apple. Тъй като планът към момента е в доста ранна фаза на развиване, е изцяло допустимо компанията да го анулира когато и да е. Не е изключено ползата на Apple към роботите да е предизвикан и от напредъка на Илон Мъск и Tesla с хуманоидния Optimus.

Предполага се, че Apple се е насочила към роботите незабавно откакто по-рано тази година тихомълком анулира създаването на лична електрическа кола. Компанията работеше по този план от години, макар че в никакъв случай не удостовери публично съществуването му.

Според слуховете, автомобилният екип е имал доста проблеми през годините, преди да бъде анулиран планът, в това число в прехода от концепцията за изцяло самостоятелно транспортно средство към по-конвенционална, основана на лидер кола, само че въпреки всичко електрическа.

Все отново Apple пусна напълно нов артикул тази година. Очилата за смесена действителност Vision Pro излязоха на пазара в Съединени американски щати през февруари на солидна цена от $3499. Въпреки че продуктът получи доста позитивни мнения, той търпи и съществени рецензии.

Към момента не е ясно какъв брой сполучливо е устройството във връзка с продажбите. Apple може да не разкрие дълго време числата, в случай че въобще в миналото го направи.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР